Ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα εντοπίσαμε στο διαδίκτυο και αφορά τον Ρόι Τάρπλεϊ.

Ο Μάριος Πολυδώρου σημειώνει στην ιστοσελίδα goal.com.cy:

«Έχουμε κλείσει έναν παίκτη που θα πρέπει να… πληρώνετε για να παίζετε μαζί του»! Με αυτά τα λόγια τη σεζόν 1998-99 ο Ανδρέας Κκαφφάς είχε… προαναγγείλει ότι ο Απόλλωνας κατάφερε να εξασφαλίσει μια πολύ σπουδαία υπογραφή. Αυτά τα λόγια είπε στους παίκτες των γαλάζιων, οι οποίοι… αποσβολωμένοι κοιτούσαν ο ένας τον άλλο.

Ρόι Τάρπλεϊ! Αυτός ήταν ο καλαθοσφαιριστής που έβαλε… φωτιά, τόσο στις στήλες των ΜΜΕ και προκάλεσε «σεισμό» στα καλαθοσφαιρικά (και όχι μόνο) στέκια. Τη μέρα εκείνη που έγινε γνωστό ότι ο Απόλλωνας απέκτησε τον Τάρπλεϊ, βρισκόμουνα στο Ισραήλ. Επικοινώνησα με έναν συνάδελφο στην Ελλάδα και μου είπε ότι θα πάρουν… φωτιά και τα μπαρ της Λεμεσού.

Αυτό βέβαια, δεν ήταν ανάγκη να το ακούσω. Ήδη είχαμε μάθει τόσα πολλά για τα εκτός γηπέδων «κατορθώματα» του Τάρπλεϊ…

Όμως, το γεγονός ότι είχε έλθει να αγωνισθεί στην Κύπρο, ένας τόσο σπουδαίος παίκτης, δεν είναι και λίγο πράγμα. Έστω και αν η καριέρα του, ήδη είχε πάρει την κατιούσα λόγω των καταχρήσεων.

Ήταν αρκετές οι στιγμές που θαυμάσαμε το μεγάλο αυτό ταλέντο και ακόμη περισσότερες εκείνες, που ακόμη και οι αντίπαλοι του, τον κοιτούσαν με δέος. Πάντως, υπήρξε και μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη. Σε ένα (επεισοδιακό) ντέρμπι ΑΕΛ-Απόλλωνα, ο Γιώργος Παλάλας κατάφερε να του πάρει… ριμπάουντ!