Ο Σωφρόνης Αυγουστή μίλησε στα ΜΜΕ ενόψει του αυριανού αγώνα με την Λυών.

Αναλυτικά:

«Σίγουρα το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία να παίξουμε σε ένα δυνατό όμιλο και είμαστε το αουτσάιντερ του ομίλου. Πρέπει αύριο να καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε όλο το 90λεπτο. Η Λυών είναι μια δύσκολη ομάδα και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τους αντιμετωπίσουμε».

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους ποδοσφαιριστές μου είναι για ακόμη ένα παιχνίδι να δουλέψουν στο γήπεδο και να κάνουν το παιχνίδι τους. Σίγουρα θα έχουμε δυσκολίες και πιστεύω πολύ στους ποδοσφαιριστές μου ότι θα υπερβάλουν εαυτούς για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα».

«Στα προηγούμενα παιχνίδια στην Λάρνακα είχαμε ένα γήπεδο κατάμεστο και αυτό βοήθησε να βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Όσο πιο πολλής κόσμος έρθει και στηρίξει την ομάδα τόσο το καλύτερο. Είναι δύσκολο να μετακινούντε τόσες χιλιάδες εκτός Λεμεσού αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν και θα σπρώξουν την ομάδα».

Για το τι φοβάται από την Λυών:

«Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι είναι γρήγορη ομάδα και είναι εξαιρετική στο transition. Προέρχεται από ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα».

Για το αν είδε τις αδυναμίες της Λυών:

«Σίγουρα το παρακολούθησα το παιχνίδι με την Γκινγκάμπ. Όπως κάνουνε όλοι οι προπονητές βλέπουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και θα προσπαθήσουμε να κτυπήσουμε και εκεί. Βέβαια και ο αντίπαλος είδε τις δικές μας αδυναμίες και πρέπει να είμαστε εκατό τοις εκατό συγκεντρωμένοι για να μην δώσουμε δικαίωμα στον αντίπαλο να μας απειλήσει».

Για το πάθος της ομάδας:

«Σίγουρα είναι επιπλέον κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές, σε αυτά τα παιχνίδια υπερβάλλουν εαυτούς. Είναι δύσκολο παιχνίδι, πέρσι πήγαν μέχρι τα ημιτελικά φέτος έχουν στόχο τον τελικό που είναι στην έδρα τους. Ο στόχος μας είναι να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με την Λυών στους 16:

«Σίγουρα εκείνο το διάστημα ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και κέρδισε την Λυών όμως και τώρα θα είναι στο μυαλό τους αυτό που έχει συμβεί τότε και έρχεται πιο έτοιμη να μας αντιμετωπίσει εμάς γιατί δεν θέλει να βρεθεί στην ίδια θέση. Από την στιγμή που παίζουμε στο γήπεδό μας θέλουμε να ανταποκριθούμε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».