Συνέντευξη για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει παραχώρησε ο Άμπραχαμ Γκιέ Γκιέ σε γαλλικό μέσο.

Η «κόμπρα» προσπαθεί να βλέπει θετικά την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται και βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πιο κάτω τα όσα είπε ο πρώην επιθετικός του ΑΠΟΛΛΩΝ…

Άμπραχαμ πως ένιωσες την στιγμή που σου ανακοίνωσαν τα νέα;

“Πολύ άσχημα. Ήμουν στο σκοτάδι. Δεν το πιστεύω και εξακολουθώ να μην το καταλαβαίνω. Είναι πολύ πρόσφατο για εμένα καθώς στο μυαλό μου, είμαι ακόμα επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Είναι δύσκολο να σταματήσεις το ποδόσφαιρο σε ηλικία 31 ετών. Ήθελα να έχω μια καλύτερη καριέρα και να έχω ένα καλό πρωτάθλημα με την Όρλεαν. Ξαφνικά αισθάνομαι άσχημα. Δεν ξέρω που να βάλω το κεφάλι μου.”

Πως αντιμετωπίζεις αυτή την κατάσταση;

“Είναι περίπλοκο γιατί δεν αισθάνομαι μέσα μου πράγματα ώστε να πω: “εντάξει” είμαι άρρωστος”, αισθάνομαι κουρασμένος και πρέπει να σταματήσω”. Αισθάνομαι υπέροχα. Αυτό είναι που είναι και το δύσκολο. Είναι απογοητευτικό αλλά η απόφαση ανήκει στον γιατρό. Οι γιατροί γνωρίζουν το ανθρώπινο σώμα. Είμαι υποχρεωμένος να αποδεχθώ αυτή την απόφαση”.

Πιστεύεις ότι στις τελευταίες σεζόν πήρες ένα ρίσκο για να πάιζεις ποδόσφαιρο;

“Όχι γιατί δεν ήξερα στην πραγματικότητα τι έχω. Οι γιατροί μου το εξήγησαν. Σχετίζεται με τον μυ που βρίσκεται δίπλα στην καρδιά μου. Έτσι μου είπαν ότι πρέπει να σταματήσω. Μετά από αυτό, ευχαριστώ τον θεό που με κράτησε εδώ στην ζωή. Έπρεπε να προσγειωθώ στο έδαφος. Σήμερα είμαι ακόμη εδώ και ζω. Εντοπίσαμε το πρόβλημα και πλέον έχω μια οικογένεια και έχω ακόμη πολλά να κάνω”.

Προσπαθείς να είσαι θετικός…

“Ναι έτσι πρέπει. Δεν πρέπει να πανικοβληθώ. Είχα την υποστήριξη της διοίκησης, του προπονητή, του γιατρού, των συμπατριωτών μου και της οικογένειας μου. Αυτό είναι το σημαντικό. Θα σκεφτώ σταδιακά το μέλλον. Θα μιλήσω με τον σύλλογο, θα δούμε αν θα μείνω στο ποδόσφαιρο. Έχω πολλά να κάνω”.