Ήταν σίγουρο ότι θα απουσιάσει από τον πρώτο αγώνα με τους Ιταλούς ο Βαλεντίν Ρομπέρζ για την κόκκινη που δέχθηκε στον αγώνα με την Έβερτον.

Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα είναι ότι θα απουσιάσει και από τον δεύτερο αγώνα με την Αταλάντα στην 4η αγωνιστική των ομίλων.

Βάσει των κανονισμών που βρήκαμε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ, η αποβολή συνεπάγεται αυτόματη ποινη αποκλεισμού μιάς αγωνιστικής, εκτός αν η κόκκινη κάρτα οφειλόταν σε αντιαθλητική ή βίαιη ενέργεια. Είναι εξώφθαλμο ότι ο Ρομπέρζ τιμωρήθηκε από το διαιτητή απλώς για απρόσεκτο παίξιμο, ωστόσο, μεγάλη σημασία αποδίδεται πάντα στο τι έγραψαν στις εκθέσεις τους, τόσο ο διαιτητής, όσο και ο παρατηρητής.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, έχει το δικαίωμα να επεκτείνει την ποινή, ανάλογα με το παράπτωμα και τις προαναφερθείσες εκθέσεις. Από ότι μάθαμε, ο διαιτητής χαρακτήρισε βίαιη την ενέργεια του Ρομπέρζ, η Επιτροπή είδε και στο βίντεο τη φάση και αποφάσισε να επιβάλει μια επιπλέον αγωνιστική αποκλεισμό.

Έτσι, συνολικά ο Γάλλος αμυντικός άσσος τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές και θα απουσιάσει υποχρεωτικά από τα δύο επόμενα Ευρωπαϊκά παιχνίδια του Απόλλωνα, τα οποία κατά σύμπτωση είναι τα δύο που θα δώσει η Λεμεσιανή ομάδα με την Αταλάντα, στις 19 Οκτωβρίου στο Ρέτζιο Εμίλια και στις 2 Νοεμβρίου στο ΓΣΠ.