Συνάντηση «κορυφής» με τα όλα της. Οι δυο ομάδες δείχνουν ικανές να σηκώσουν το τρόπαιο φέτος και ο αγώνας στη Λεμεσό είναι το πρώτο «κρας –τεστ» και για τις δυο. Το ντέρμπι προβλέπεται συναρπαστικό που ενδέχεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Απόλλων επέστρεψε μετά την απώλεια του Σούπερ – Καπ και με δυο εμφαντικές νίκες εκτός έδρας επί Αναγέννησης Δ. και Ολυμπιάδας Ν. έδειξε την κλάση του. Ο Στ. Φραγκέσκου προετοίμασε την ομάδα του με στόχο το τρίτο τρίποντο που θα είναι μέχρι στιγμής το πιο καθοριστικό. Την τελευταία στιγμή ο νεαρός κόουτς θα αποφασίσει την τριάδα των ξένων (Μπότσεβα, Αγκούλο, Σκίμπα και Ντουντνίκοβα). Σημειώνεται ότι στον αγώνα με την Ολυμπιάδα η Αγκούλο αποχώρησε στο πρώτο σετ. Η Κατερίνα Ντουντνίκοβα εάν επιλεγεί  θα αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα που αγωνίστηκε πέρσι.

Η Τεχνοοικία ΑΕΚ μετά το πρώτο μεγάλο διπλό στην πρεμιέρα επί της Ανόρθωσης πάει στη Λεμεσό για το δεύτερο μεγάλο μπρέικ. Οι «κιτρινοπράσινες» δείχνουν πολύ δυνατές με μια φοβερή τριάδα ξένων (Καρπεντιέρ, Ριπνάγια, Μάγκνιτς) και ομοιογένεια. Στόχος ο έλεγχος των σετ για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ τους.

Άντρεα: «Στο φιλικό είχα τρομερό άγχος»

Πρόσωπο του αγώνα δεν είναι άλλο από τη διεθνή διαγώνιο του Απόλλωνα πλέον Άντρεα Χαραλάμπους η οποία μετά από 14 χρόνια στην ΑΕΚ μετακόμισε φέτος στη Λεμεσό. Μιλώντας στην www.volleyball.org.cy ανέφερε ότι «για μένα είναι σημαντικός ο αγώνας, αλλά επειδή ήδη παίξαμε ένα φιλικό με την Τεχνοοικία ΑΕΚ νιώθω ότι το έχω ξεπεράσει. Στο φιλικό μπορώ να σας πω ότι είχα τρομερό άγχος. Για πρώτη φορά στην καριέρα μου θα αγωνιστώ απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησα  το 2003 αλλά θα δώσω τα πάντα για τη νίκη της ομάδας μου».

Από ιστοσελίδα της ΚΟΠΕ