Σταθερά ανοδική πορεία παρουσιάζει ο προπονητής μας Σωφρόνης Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός έχει βάλει τη σφραγίδα του στον Απόλλωνα, από την μέρα που ανέλαβε. 

Με τη δουλειά του έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Ενδεικτική είναι η ατάκα που είπε ο Ιμανόλ Ιδιακέθ μετά το ΑΕΚ-Απόλλων. Ο Βάσκος τεχνικός της ΑΕΚ χαρακτήρισε τον εαυτό του ως μεγάλο θαυμαστή του Σωφρόνη.

Τα αποτελέσματα του έργου που επιτελεί ο Σωφρόνης Αυγουστή στο Κολόσσι φαίνονται στο γήπεδο σε κάθε παιχνίδι. Ο Κύπριος τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα δυνατό σύνολο από ένα κράμα Κύπριων και ξένων ποιοτικών παικτών. Το πιο σημαντικό του προτέρημα είναι ότι καταφέρνει να παίρνει το 100% από κάθε ποδοσφαιριστή.

Επίσης, παίρνει άριστα στο κοουτσάρισμα της ομάδας του κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Δεν είναι από τους προπονητές που κάθονται ήρεμοι στον πάγκο τους και παρακολουθούν τα παιχνίδια αμέτοχοι, κάθε άλλο.

Ο Σωφρόνης είναι ένας από τους πιο ενεργούς προπονητές σε αυτό τον τομέα. Χωρίς υπερβολή, ο Κύπριος τεχνικός καθοδήγει την ομάδα του σε κάθε επίθεση και σε κάθε άμυνα, μη αφήνοντας τίποτα στην τύχη, λες και κρατά στα χέρια του μοχλό του play station.

Οι μετοχές του τεχνικού του Απόλλων ανεβαίνουν καθημερινά στο «προπονητικό χρηματιστήριο». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα clubworldranking.com, ο Σωφρόνης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 128η θέση της παγκόσμιας κατάταξης προπονητών. Κατέχει τη ψηλότερη θέση από τους προπονητές που εργάζονται στο πρωτάθλημα μας.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» παρουσιάζει μια κατακόρυφη άνοδο. Το περασμένο Φεβρουάριο βρισκόταν στην 926η θέση. Μέσα σε 10 μήνες κατάφερε να ανέβει σχεδόν 900 θέσεις!