Ένα άρθρο δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. και αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα και την κάρτα φιλάθλου. 

Οι οργανωμένοι οπαδοί διευκρινίζουν ότι το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι ανακοίνωση του ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. 

Για χαρά μάγκες. Μέρες χαράς, μέρες γιορτινές αλλά εμείς δυστυχώς δεν μπορούμε να τις απολαύσουμε όπως πραγματικά θα θέλαμε. Επανερχόμαστε αναγκαστικά για να τοποθετηθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν όλους μας!

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση κι ας μην θίγονται οι υπάλληλοι και οι βαλτοί. Κανένας δεν ξεχνά τα «επεισόδια» έξω από το γσπ στο πρόσφατο παρελθόν, την στιγμή που το κλίμα είχε ηρεμήσει και η εμμονή του υπουργού για την περιβόητη κάρτα φιλάθλου έδειχνε ότι απλά θα παραμείνει όνειρο απατηλό κλεισμένο σε συρτάρια. Ίδιοι πρωταγωνιστές, ανάλογη και τότε η απουσία της αστυνομίας η οποία επιλεκτικά κλείνει τα μάτια με σκοπιμότητα..

Είναι τα ίδια πορτοκαλί πΙΩΝΑκια που τις προάλλες μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι το γήπεδο για να επιτεθούν στους «οπαδούς» του Ερμή (!!!) χωρίς να γίνει το παραμικρό και χωρίς την παραμικρή επίπτωση είτε προς τους ιδίους είτε προς το βρωμοσωματείο τους.

Είναι τα ίδια πορτοκαλί πΙΩΝΑκια που στον πρόσφατο τελικό Κυπέλλου μπροστά στα μάτια του μάστρου τους πουλούσαν ψευτομαγκιλίκι σε οικογενειάρχες, την στιγμή που ο δεύτερος επιδεικνυόταν σε αλαζονική επίθεση (αν είναι ποτέ δυνατόν) κατά του προέδρου της ομάδας μας Νίκου Κίρζη με φρασεολογία ανάλογη του βόθρου που υποστηρίζει! Η ασυλία που έχουν διαχρονικά ήταν πάντα φανερά προκλητική και ύποπτη, τώρα πλέον κανένας πια δεν αμφιβάλλει για το τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά!

Εμείς εδώ στο ΛΙΜΑΝ1 είχαμε κάποιες πληροφορίες πως τα πορτοκαλί πΙΩΝΑκια θα έρχονταν στο πρόσφατο παιχνίδι με τα σκουλήκια με σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδια. Το προηγούμενο μέτρο βλέπετε είχε πέσει στο κενό αφού κρίθηκε ως παράνομο. Τα αρμόδια σώματα υπό την ευθύνη του υπουργού όλως τυχαίως για ακόμη μια φορά δεν πήραν πρέφα, αφήνοντας τους ελεύθερους να βγάζουν το κόμπλεξ τους στις βιτρίνες της περιοχής πίσω από την Δυτική του Τσιρείου. Μπήκαν ανενόχλητοι στο γήπεδο κουβαλώντας ότι γούσταραν μαζί τους, ξεκίνησαν τα γνωστά καραγκιοζιλίκια με ρίψη αντικειμένων στο γήπεδο, μπήκαν μέσα στο γήπεδο για να παίξουν ξύλο και για ακόμη μια φορά έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς την παραμικρή απώλεια, χωρίς την παραμικρή επίπτωση αγκαλιά προφανώς με τα αδέρφια τους, τους μπάτσους του μάστρου τους!

Από την άλλη οι υπάλληλοι του χοντρού ο οποίος όπως όλα δείχνουν έχει χάσει πλέον το μέτρο. Το σημερινό του παραλήρημα κλάψας είναι ο ορισμός του στρουθοκαμηλισμού συνοδευόμενο με το ανάλογο γλείψιμο προς τα άβουλα και χωρίς ταυτότητα αρνιά που τον ακολουθούν πιστά. Λες και δεν είναι ο ίδιος που γέμισε το γήπεδο με ετοιμοπόλεμους «stewards» (φουσκωτούς και «οπαδούς» βασικά) με τις ανάλογες οδηγίες για πρόκληση των αντιπάλων. Ας του εξηγήσει επιτέλους κάποιος πως οι δικαιολογίες του στυλ «θα αντιδράσουν οι οπαδοί μας» είναι πιο γελοίες ακόμα κι από τον ίδιο με το ξεθωριασμένο του μπλουζάκι.

Είναι οι ίδιοι που έγιναν Πανελλήνια περίγελο όταν ως προσκυνημένοι στο χρήμα υπάλληλοι, αποδέχτηκαν την ταυτοποίηση στην αρ-ΕΝΑ πετώντας στα σκουπίδια τους αγώνες μας και τις θυσίες μας για πάνω από μια δεκαετία!

Είδαμε όλοι εξάλλου πως στο τέλος της ημέρα μια χαρά τα βρήκαν μεταξύ τους με το παιχνίδι να τελειώνει κανονικά για να γλιτώσουν τον μηδενισμό και τις ακόμη πιο βαριές τιμωρίες. Λέμε τώρα δηλαδή διότι και ο αλήτης δικαστής στο κόλπο είναι από την αρχή κι εμείς εδώ αρκετές φορές τον ξεμπροστιάσαμε. Ούτε γάτα ούτε ζημιά λοιπόν ούτε για τους μεν ούτε για τους δε. Αποστολή εξετελέσθη!

Αν ακόμη υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει για αυτά που λέμε ας διερωτηθεί πώς μέσα σε μόνο λίγες μέρες αφού βγήκε η απόφαση, η Κ.Ο.Π. απέκτησε το σχετικό λογισμικό ενώ παράλληλα αντικαταστήθηκαν και οι κάμερες στο Τσίρειο; Όλα ήταν προγραμματισμένα, προαποφασισμένα και προμελετημένα και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!

Σκοπός μας δεν είναι απλά να κράξουμε τους υπαίτιους που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση αλλά να δούμε το όλο θέμα σφαιρικά εκφράζοντας τους προβληματισμούς μας. Η απόφαση που πάρθηκε και ανακοινώθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της Κ.Ο.Π. στις 19 Δεκεμβρίου 2017 δεν είναι θέμα των Συνδέσμων Φιλάθλων όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν αλλά ολόκληρου του φίλαθλου κοινού και του κάθε οπαδού ο οποίος επιθυμεί να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα από την κερκίδα και όχι από τον καναπέ του σπιτιού του μέσω των πανάκριβων συνδρομητικών καναλιών.

Υπάρχει προηγούμενο με τον φετινό αγώνα για το Super Cup όπου όσες προσκλήσεις κι αν μοιράσανε ο αριθμός προσέλευσης ήταν λίγο περισσότερο από τραγικός και μετά βίας ξεπέρασε τα 1000! Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πώς θα είναι οι αγώνες από εδώ και πέρα αφού κάθε άλλο παρά ντέρμπι θα θυμίζουν. Νοιάζεται κανείς άραγε;

Κάποιο δημοσίευμα είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα το οποίο αναφερόταν στο θέμα, με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να ζητά διευκρινήσεις για το τελευταίο μέτρο που εξήγγειλε η Εκτελεστική της Κ.Ο.Π., ωστόσο δεν έχει έρθει στην αντίληψη μας ούτε οι προβληματισμοί της, ούτε και οι διευκρινήσεις που πήρε εάν και εφόσον έγινε κάτι τέτοιο.

Εμείς όπως βλέπουμε τα πράγματα θεωρούμε πως το μέτρο είναι εξίσου παράνομο όσο και το προηγούμενο το οποίο έπεσε στο κενό και εξηγούμαστε. Όταν γίνονταν οι συζητήσεις για την κάρτα φιλάθλου είχε διευκρινιστεί πως ο υπεύθυνος φορέας θα ήταν ο ΚΟΑ ο οποίος θα διατηρούσε και το σχετικό αρχείο! Πώς είναι δυνατόν λοιπόν τώρα να ζητά και να κρατά τα στοιχεία των φιλάθλων η Κ.Ο.Π.; Χωρίς κάποια τροποποίηση νόμου, χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα;

Μήπως με αυτό το είδος ταυτοποίησης θα βρεθούν και οι υπεύθυνοι για τα μπουκάλια στο κεφάλι του Τράττου, γεγονός που και πάλι έγινε γαργάρα από όλους; Θυμόμαστε όλοι πως στον συγκεκριμένο αγώνα υπήρξε μια ανούσια ταυτοποίηση χωρίς αντίκρισμα. Τι ακριβώς θα αλλάξει τώρα μπορεί να μας εξηγήσει κανείς; Ή απλά σκοπός μας είναι να αφήσουμε στην απέξω όσους πολίτες σέβονται τους εαυτούς τους και προστατεύουν ως οφείλουν τα προσωπικά τους δεδομένα και υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους ως ελεύθεροι πολίτες;