Σκάνδαλο με στημένους αγώνες συγκλονίζει το τελευταίο διάστημα το ποδόσφαιρο της Μάλτας με τα μέσα της χώρας να ρωτούν την γνώμη ενός έμπειρου ποδοσφαιριστή και αρχηγού της Εθνικής τους ομάδας.

Ο επιθετικός της ομάδας μας, για τον οποίο και ο λόγος, Αντρέ Σκέμπρι μίλησε στην ιστοσελίδα lovinmalta για την τιμωρία έξι Μαλτέζων ποδοσφαιριστών κάτω των 21 ετών, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για στήσιμο αγώνα.

Ο 31χρονος άσος σήκωσε το γάντι και κάλεσε σε έντονο ύφος άπαντες στη χώρα του να ξυπνήσουν και να πατάξουν τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο.

«Ως πολίτης της Μάλτας που ζει στο εξωτερικό, νιώθω ντροπιασμένος που βλέπω τη χώρα μου να κάνει τον γύρο του κόσμου για λάθος εντυπώσεις. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του όλου λανθασμένου συστήματος της χώρας. Το να βλέπουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές της χώρας μας να αποβάλλονται από το ποδόσφαιρο και να βρίσκονται μέσα σε μια μαύρη τρύπα, θα πρέπει να πάμε βήμα βήμα πίσω και να δούμε τι έφταιξε. Αυτή η είδηση θα πρέπει να μας ξυπνήσει όλους. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για τη χώρα μας. Για έμενα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα από το ποδόσφαιρο. Το σύστημα γενικά χρειάζεται να γίνει καλύτερο και να υπάρχει τιμωρία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα στον κόσμο από το να αγωνίζεσαι για την Εθνική σου ομάδα».