Ο Εμίλιο Ζελάγια παραχώρησε δηλώσεις σε μέσω της πατρίδας του και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα eltucumano.com.

Ο Αργεντίνος επιθετικός μίλησε για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα που κρύβουν οι κόντρες με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει για το που θέλει να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Δείτε όλα όσα δήλωσε ο Ζελάγια:

Για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο: «Είναι πολύ διασκεδαστικό. Εδώ δεν διακόπτεται ο ρυθμός του αγώνα όπως στην Αργεντινή, που είναι πιο δυνατά τα παιχνίδια και οι διαιτητές συχνά βοηθούν τους αμυντικούς περισσότερο από τους επιθετικούς. Εδώ είναι πιο ανοικτά τα παιχνίδια, αρκετές ομάδες παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο».

Για τις διαφορές ανάμεσα στο Κυπριακό ποδόσφαιρο με αυτό της Αργεντινής: «Μια μεγάλη διαφορά που παρατηρώ είναι ότι εδώ είναι πολύ μεγάλη η απόσταση μεταξύ των μεγάλων ομάδων και των μικρών. Όχι μόνο στο οικονομικό».

Πώς είναι η ζωή στην Κύπρο; «Εξαιρετική. Δεν υπάρχουν προβλήματα ανασφάλειας και ο καιρός είναι εκπληκτικός. Δύο μήνες διαρκεί ο χειμώνας. Το υπόλοιπο του χρόνου ο καιρός είναι σαν το καλοκαίρι και μπορείς να πηγαίνεις στην παραλία».

Τι είναι αυτό που σου λείπει πραγματικά από την Αργεντινή; «Η οικογένεια μου και οι φίλοι μου. Επίσης το φαγητό και το μπάρμπεκιου».

Αν είχε την ευκαιρία να επιστρέψεις στην Αργεντινή τι θα έκανες; «Δεν σκοπεύω να επιστρέψω. Αν όλα πάνε καλά και με τη βοήθεια του Θεού, θα ήθελα να μείνω στην Ευρώπη μέχρι να τελειώσει η καριέρα μου».

Θα ήθελες να παίξεις σε μια από τις δύο μεγάλες ομάδες του Tucuman ή δεν ήταν ποτέ στόχος σου; «Δεν είναι στόχος μου να παίξω στην Atlético ή στην San Martín. Δεν είμαι οπαδός και μου αρέσει να πηγαίνω στο Tucumán και κανείς δεν με ξέρει, ούτε με συνδέει με καμία ομάδα».

 Για τα παιχνίδια με τον ΑΠΟΕΛ και τον ανταγωνισμό: «Οι αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ είναι ξεχωριστοί γιατί τα τελευταία χρόνια ο Απόλλωνας είναι η ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο ισχύει και φέτος και θα είναι διαφορετικά τα μεταξύ μας παιχνίδια».