Η άποψη του Μάριου Αταλιώτη για όλα όσα ακούγονται για τους Σωφρόνη και Βάλε:

«Τα τελευταία πέντε χρόνια, ο Απόλλωνας μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε πρίγκιπα και οι φίλοι της ομάδας ένοιωσαν πολλές φορές περήφανοι για τις επιτυχίες, εντός και εκτός Κύπρου. Το ξεκίνημα έγινε από το Χριστάκη Χριστοφόρου και άξιος συνεχιστής, με εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Η ομάδα παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά γενική ομολογία, κερδίζοντας το θαυμασμό και πολλών οπαδών άλλων ομάδων.

Ο Μπρούνο Βάλε είναι ο βασικός τερματοφύλακας αυτής της ομάδας, όλο αυτό το διάστημα και η εντυπωσιακή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, ξεκίνησε από αυτόν, όταν απέκρουσε το πέναλτι του Βουό στον τελικό του Κυπέλλου το 2013 και συνεχίστηκε έχοντας μεγάλη συμβολή σε σπουδαίες Ευρωπαϊκές επιτυχίες και προκρίσεις, καθώς και στις κατακτήσεις του Κυπέλλου.

Είναι δύο πρόσωπα που πρόσφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Απόλλωνα και αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν και πολλά άλλα, ο καθένας από το πόστο του.

Ο Πορτογάλος έχει την…κατάρα του κάθε τερματοφύλακα. Όταν κάνει λάθος, στις πλείστες των περιπτώσεων η ομάδα δέχεται γκολ, σε αντίθεση με ένα μέσο ή ένα επιθετικό, που χάνει ευκαιρίες, πουλά τη μπάλα δεκάδες φορές αλλά μετά δεν το θυμάται κανένας! Πριν «κρεμμάσετε» όμως κάποιο, θα πρέπει να βάζετε στη ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά. Και για το Βάλε, τα πλην είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού ενώ τα συν γεμίζουν… φορτηγά!

Όσο για το Σωφρόνη, είναι το λιγότερο άδικο, αν όχι και αχαριστία, να δέχεται κριτική για ένα παιχνίδι, όπου έλειπαν 5 ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι όλοι βασικοί και στο οποίο η ομάδα έπαιζε τον αντίπαλο μονότερμα για 85 λεπτά, στο ένα τρίτο του γηπέδου, έχοντας απίστευτα στατιστικά και με τέσσερα δοκάρια? Έλεος πια…

Η κριτική πάντα βοηθά κάποιο να διορθώσει τυχόν λάθη που έγιναν και να γίνει καλύτερο. Ο μηδενισμός όμως για ένα αρνητικό αποτέλεσμα μετά από διάφορες…σατανικές συμπτώσεις και με δεδομένα αγωνιστικά προβλήματα, αποδεικνύει αχαπαροσύνη και άγνοια του αντικειμένου ενώ αποτελεί αχαριστία χείριστου είδους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΛΕ».