Το Αλάνι παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Αργεντινής. Εκεί μίλησε για την εμπειρία του στον Απόλλωνα, αλλά και το ισπανικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τι δήλωσε στην ιστοσελίδα copaargentina.org:

Γιατί επέστρεψες στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής;

– Κουράστηκα. Έφυγα πολύ νέος για την Μπόκα, στα 13 μου. Από τα 19 μου ταξιδεύω στο εξωτερικό. Η επιστροφή είναι και για την οικογένεια μου, να δουν οι παππούδες τα εγγόνια τους.

 Τι θυμάσαι από την Μπόκα;

-Ήταν η αρχή ολόκληρης της καριέρας μου, έμαθα πολλά. Το κλάμπ μου έδωσε την ευΚαιρία να παίξω. Έχω φίλους από την Μπόκα.

Σε ποιές ομάδες του εξωτερικού είχες τα καλύτερα σου ποδοσφαιρικά χρόνια;

– Ξεχωρίζω την Κύπρο όπου πέρασα και τα περισσότερα χρόνια εκεί. Στην Ισπανία έμαθα πολλά, αλλά κυρίως στον Ajax αλλά δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στην Ολλανδία. Δεν ήμουν συνηθισμένος στο χιόνι.

Ποιές οι εμπειρίες σου από την Ευρώπη, την Ασία την Αμερική;

– Έπαιξα κόντρα σε ποδοσφαιριστές που θαύμαζα. Ενώ στην Κύπρο, έβλεπα Μέσι, Ρονάλντο, Μπενζεμά, Ντι Μαρία, Higuain, Iniesta, σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να τους αντιμετωπίσω. Τα κατάφερα όταν πήγα στην Χιχόν και την Ισπανία. Στο Κατάρ ήμουν μαζί με τον Τσάβι και στην Ινδία μαζί με τον Φορλάν.

Κέρδισες το κύπελλο Κύπρου με τον Απόλλωνα. Πως το έζησες;

– Ήταν ο πρώτος μου επαγγελματικός τίτλος και ήταν πραγματικά απίστευτη στιγμή. Ήταν ο καλύτερος αγώνας που έπαιξα πριν πάω Ισπανία. Νικήσαμε την κλασσική μας αντίπαλο την ΑΕΛ Λεμεσού. Μετά στον τελικό νικήσαμε τον ΑΠΟΕΛ.