Για την πρόσληψη του Ιβάν Βουκομάνοβιτς στο τιμόνι της ομάδας και όχι μόνο, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πρόσληψη του Βουκομάνιβιτς: «Είναι μια νέα σελίδα για τον ποδoσφαιρικό Απόλλωνα μετά την εποχή του Σωφρόνη Αυγουστή. Οι ιθύνοντες της ομάδας έδωσαν τα κλειδιά, στον κύριο Βουκομάνοβιτς ο οποίος θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στο εξαιρετικό έργο το οποίο άφησε ως παρακαταθήκη ο Σωφρόνης Αυγουστή».

Για το σκεπτικό της επιλογής του Βουκομάνοβιτς: «Δεν μπαίνω ποτέ σε αυτή τη διαδικασία σαν υπάλληλος της εταιρείας. Δεν μπορώ να μιλήσω για τεχνικά θέματα. Για να γίνει επιλογή, να είστε σίγουροι ότι πέρασε από μια συγκεκριμένη διαδικασία αξιολόγησης.

Σίγουρα το ότι είναι νεαρός έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ζήτησε από την ομάδα διορία 3 ημερών να αξιολογήσει τα πάντα γύρω από το σύλλογο και παρουσίασε την έκθεση. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι ο κόσμος ίσως να ανέμενε ένα πολύπειρο προπονητή.

Όμως το ποδόσφαιρο δεν χαρίζουν επιτυχίες τα βιογραφικά. Η ίδια ανησυχία υπήρχε και για τον Σωφρόνη Αυγουστή ο οποίος μεγαλούργησε με τον Απόλλωνα. Οι συστάσεις που έχουμε από το Βέλγιο μας κάνει να πιστεύουμε ότι η ομάδα μπορεί να δώσει συνέχεια στην πορεία που δημιούργησε ο Σωφρόνης».

Τι έκανε τα τελευταία δυο χρόνια που ήταν άνεργος: «Είχε παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια. Συμβαίνουν αυτά σε τέτοιου είδους επαγγέλματα και θεωρώ ότι πάντοτε είναι καθρέπτης το γήπεδο. Εμείς δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προφίλ για το νέο προπονητή ότι είναι ο νέος Γκουαρντιόλα, ούτε τίποτα. Γνωρίζει πολύ καλά το που έχει έρθει, γνωρίζει την πίεση που έχει. Γνωρίζει ότι η ομάδα θέλει τίτλους.»

 

Αν η αλλαγή προπονητή έγινε για να το βήμα παραπάνω στο πρωτάθλημα: «Στο ποδόσφαιρο είναι οι συγκυρίες, είναι και το timing. Δεν είναι όλα ρόδινα. Δεν είναι εύκολο για ένα προπονητή να παραμείνει χρόνια σε μια ομάδα. Αν ο Σωφρόνης έπαιρνε ένα βαθμό περισσότερο το 2017-18 θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Ο Σωφρόνης δεν έχει ταβάνι είναι μεγάλος προπονητής. Για αυτό είπα και πριν ότι όλοι μας θα κρινόμαστε κάθε βδομάδα. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».